Tuulilasi

Donald Trumpilla uusia juonia ulkomaisia autonvalmistajia vastaan


Donald Trump suunnittelee jälleen uusia keinoja Yhdysvaltain autoteollisuuden hyväksi verrattuna muunmaalaisiin autonvalmistajiin. Nyt on kyse ympäristöstandardeista.
Kuvat All Over Press

Wall Street Journalin mukaan Trumpilla on pöydällään suunnitelma, jonka mukaan ulkomailta tuoduille autoille asetettaisiin tiukemmat päästörajoitukset kuin Yhdysvalloissa valmistetuille autoille. Tiedot ovat peräisin Trumpin hallinnon sisäpiiristä.

“Presidentti Trump on tekemässä rehtiä ja kaksisuuntaista toimenpidettä kasvattaakseen maamme taloutta ja luodakseen yhä enemmän työpaikkoja tähän maahan. Haluamme tukea niitä valmistajia, jotka tekevät töitä Yhdysvalloissa”, sanoi Valkoisen Talon puhenainen Sarah Sanders.

Lehden lähteen mukaan Trump on pyytänyt useita eri tasoja miettimään keinoja, joilla uudistus saataisiin muokattua olemassa olevien lakien sisälle. Asia on kuitenkin vasta suunnitteluvaiheessa.

Alan valvontaviranomaiset tai yhdysvaltalaiset autonvalmistajat Ford ja GM sekä United Auto Workers -ammattiyhdistys eivät halunneet kommentoida asiaa lehdelle.

Julkaistu: 8.4.2018