Tuulilasi

Donald Trump uhittelee yhä eurooppalaisille autonvalmistajilleDonald Trump uhittelee yhä eurooppalaisille autonvalmistajille

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on varoittanut EU:ta, että Yhdysvallat tulee asettamaan tullimaksuja autoille, jos EU ei tule kohtelemaan Yhdysvaltoja reilusti omien tullimaksujensa kanssa.
Teksti Tuulilasin toimitus

Trumpin mukaan EU ei kohtele Yhdysvaltoja tällä hetkellä reilusti. Hän tapaa EU:n presidentin Jean-Claude Junckerin Washingtonissa myöhemmin tässä kuussa.

“Uskon kyllä, että asiat voivat muuttua, kunhan tapaamme 25. heinäkuuta. Silloin neuvottelemme, joten katsotaan, mihin tulokseen pääsemme”, Trump kertoi.

"Mutta jos he eivät tule hyvässä hengessä neuvottelemaan, me tulemme tekemään jotakin niille miljoonille autoille, jotka tulevat vuosittain maahamme käytännössä lähes nollamaksuilla. Haluan neuvotella heidän kanssaan, mutta haluan myös ennen kaikkea, että tilanne olisi rehti Yhdysvalloille.”

Trump on jo määrännyt hallintonsa tutkimaan tullitariffeja ja sitä, onko autojen tuonti ulkomailta tällä hetkellä kansallinen turvallisuusuhka Yhdysvalloille. Tutkinta on aiheuttanut voimakasta vastustusta autonvalmistajien ja tavarantoimittajien keskuudessa.

Julkaistu: 13.7.2018