Donald Trump: “Kiina pudottamassa tuontiautojen tullitariffeja”
Autot ja liikenne
Donald Trump: “Kiina pudottamassa tuontiautojen tullitariffeja”
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Kiina on suostunut alentamaan Yhdysvalloista tuotavien autojen tullitariffeja. Tieto on helpotus etenkin BMW:lle ja Daimlerille, jotka valmistavat Kiinan vietäviä autojaan pääosin juuri Yhdysvalloissa.
Julkaistu 3.12.2018
Tuulilasi

Trump hyväksyi juuri G20 kokouksessa Kiinan kanssa ”tulitauosta” kauppasodassa.

”Kiina on hyväksynyt tullimaksujen alentamisen tai poiston Yhdysvalloista tuotaville autoille, nyt tullitariffi on 40 %”, Trump twiittasi.

Jos asia toteutuu, se tukisi vahvasti Yhdysvaltain autoteollisuutta, joka kärsi kovan iskun, kun Kiina nosti tariffeja heinäkuussa kiristyvän maiden välisen kauppasodan vuoksi.

“Jos Kiinan hallitus suostuu poistamaan ylimääräisen 25 % tariffin yhdysvaltalaisautoilta, se on erittäin positiivinen asia maamme autokaupalle ja tuontiautoille”, arvelee Kiinan autokauppiaiden yhdistyksen johtaja Wang Cun.

Tullitariffien nosto 40 prosenttiin johti autojen hinnannousuun Kiinassa. Viime vuonna sinne vietiin Yhdysvalloista autoja noin 10 miljardin dollarin edestä.

Trump ei tarkentanut, mille tasolle tullimaksut laskevat ja koska. Myöskään Kiinan valtiovarainministeriön edustajat eivät vastanneet Reutersin tiedusteluun asiasta. Siitä huolimatta BMW:n, Volkswagenin ja Daimlerin osakekurssit nousivat 4-7 %.

Kommentoi »