Tuulilasi

Donald Trump haluaa eroon saksalaisista premium-autoista – iso tullitariffi tulossa?

Donald Trump haluaa eroon saksalaisista premium-autoista – iso tullitariffi tulossa?
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump paljasti viime kuussa tapaamisessa Ranskan presidentille Emmanuel Macronille, että hän aikoo blokata saksalaiset luksusautojen valmistajat Yhdysvaltain markkinoilta, kertoo saksalaislehti Wirtschaftswoche.
Kuvat Mercedes-Benz

Lehti siteeraa useita eurooppalaisia ja yhdysvaltalaisia diplomaatteja, jotka vahvistavat, että Trump aikoo todellakin estää esimerkiksi Mercedesten ajelemisen maan teillä.

Aiemmin tässä kuussa Trumpin hallinto avasi tutkimukset, joissa pyritään selvittämään, kuinka paljon tuontiautot ovat vahingoittaneet Yhdysvaltain omaa autoteollisuutta. Tämä saattaa johtaa tuontiautoille saman 25 % tariffin kuin teräkselle ja alumiinille, jos hallinto katsoo, että maan "kansallinen turvallisuus" on uhattuna kuten teräksen ja alumiinin kohdalla.

Evercore ISI:n analyytikoiden mukaan tämä tuhoaisi saksalaisten autonvalmistajien bisnekset Yhdysvalloissa ja maksaisi niille 4,5 miljardia euroa.

Saksalaisbrändit dominoivat tällä hetkellä Yhdysvaltain premium-autojen markkinoita 90 % myyntikakulla. Saksa on myös EU-alueen suurin autojen maahaviejä Yhdysvaltoihin.

VDA:n tilastojen mukaan saksalaiset autonvalmistajat tekivät viime vuonna Yhdysvaltain tehtaillaan 804 000 autoa, mutta sen lisäksi ne toivat maahan 657 000 autoa.

Julkaistu: 31.5.2018
Kommentoi »