Eeva

Diili-ohjelman voittanut Clarissa Hedman: "Yllätyin, että tiukan paikan tullen olin harkitseva ja rauhallinen"

Diili-ohjelman voittanut Clarissa Hedman: "Yllätyin, että tiukan paikan tullen olin harkitseva ja rauhallinen"
Tositelevisio-ohjelma Diilin voittanut Clarissa Hedman kasvoi isossa sisarusparvessa. Äiti Kati Kaivanto sanoo tienneensä aina, että tyttö pärjää.
Julkaistu: 10.6.2022

Clarissa Hedman, 32, on tullut tapaamiseen etuajassa. Hetken hän ehtii epäillä, löytääkö hänen äitinsä Kati Kaivanto, 65, ajoissa perille. Tälle kun tyttären mukaan sattuu aina kaikenlaista.

”Äiti on sellainen ikuinen säätäjä.”

Pr- ja vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntija Clarissa palkittiin juuri Diili-ohjelman voittajana. Ohjelma kuvattiin syksyllä 2021, mutta kisan käänteet pidettiin kesäkuuhun asti salassa.

Kokemus oli Clarissan mielestä hyvä.

”Eniten minua yllätti, että vaikka olen nopea käänteissäni, niin tiukan paikan tullen olinkin aika harkitseva ja rauhallinen.”

”Olen miltei yltiöpositiivinen. Uskon aina, että kaikki järjestyy.”
Clarissa Hedman

Kun äiti saapuu paikalle, hänet tunnistaa helposti samaksi tummaksi naiseksi, joka poseerasi lehtikuvissa kolmekymmentä vuotta sitten. Silloin hän oli Kati Hedman, tennistähti Jari Hedmanin vaimo.

Nopeasti käy ilmi, että kaksikolla riittää puhetta, ja sekä äiti että tytär ovat toimeen tarttujia. Yhteistä on myös iloisuus, nauru on molemmilla herkässä.

”Olen miltei yltiöpositiivinen. Uskon aina, että kaikki järjestyy”, sanoo Clarissa, ja Kati jatkaa:

”Mitä säätämiseen tulee, niin en todellakaan ole perheen ainoa siinä lajissa. Kyllä kuopuksellekin sattuu ja tapahtuu, me molemmat teemme emmekä meinaa, ja välillä roiskuukin.”

Clarissa myöntää naureskellen olevansa aika samanlainen kuin äitinsä. Molemmat ovat temperamenttisia ja nopeita.

”Niinhän se on, että omat huonot piirteet huomaa paremmin toisessa kuin itsessä, ja juuri ne ärsyttävät”, Clarissa sanoo.

Monipolvinen uusperhe kasvatti

Kati on entinen lentoemäntä ja edesmenneen kuvanveistäjä Kimmo Kaivannon tytär. Hänellä on liitostaan Jari Hedmanin kanssa kolme tytärtä, joista Clarissa on nuorin. Lisäksi Jarilla on kaksi tytärtä liitostaan Anne Hedmanin kanssa, ja myös Annen kaksi lasta tämän aiemmasta liitosta kuuluvat samaan suureen sisarusjoukkoon.

”Olemme varsinainen uusperhe. Vaikeitakin aikoja on ollut, mutta aika laimentaa tunteita. Nykyisin kaikki lapset, eksät ja nyksät pärjäävät hyvin keskenään. Minulla on Jarin kanssa nyt erittäin hyvät välit, pystymme puhumaan mistä vain”, Kati kertoo.

Sekä Kati Kaivanto että Clarissa Hedman ovat nopeita ja impulsiivisia, mutta molemmilla on jalat tiukasti maassa.

Kun Clarissa syntyi vuonna 1990, Katilla ja Jarilla oli jo kaksi tytärtä, kaksivuotias Christal ja vuoden ikäinen Claudia.

”Kaikkien lasteni nimillä on oma tarinansa. Clarissan nimi löytyi hienosta Villeroy Bochin lasisarjasta.”

Nuorimmainen tytär oli vasta kolmivuotias, kun perheidylli rikkoontui.

”Sekä isä että äiti ovat meille rakkaita. Ymmärrän nyt, että he molemmat yrittivät parhaansa. Tilannetta ei helpottanut se, että perheen asioita puitiin julkisesti”, pohtii Clarissa.

Ison osan ajasta Kati oli kolmen tytön yksinhuoltaja, joka järjesteli elämänsä tyttärien ehdoilla.

”Ne olivat todelliset ruuhkavuodet, varsinaista palapeliä.”

Jälkeen päin Kati sanoo olevansa ylpeä selviytymisestään.

”Jaksoin, koska meillä oli niin ihania hetkiä tyttöjen kanssa. Hitsauduimme yhteen ja tein kaikkeni, että avioero häiritsi lapsia mahdollisimman vähän.”

”Olemme yhä varsin tiivis naisnelikko. Me kaikki kolme sisarta tapaamme mieluusti äidin luona”, Clarissa sanoo.

Lue lisää kesäkuun Eevasta 6/2022, miten vanhempien ristiriidat vaikuttivat Clarissaan ja miten kuopuksen rooli kasvatti häntä.

Kommentoi »