Tuulilasi

Dieselskandaali vavisuttaa myös Audia – voimakkaita leikkauksia tiedossaDieselskandaali vavisuttaa myös Audia – voimakkaita leikkauksia tiedossa

Saksalaisen Der Spiegelin mukaan Audi joutuu leikkaamaan voimakkaasti kehitysbudjettiaan päästöskandaalin takia.
Teksti Max Lange
Kuvat Audi

Lehtitietojen mukaan Audi ei enää jatkossa kehittäisi omia pohjarakenteitaan, vaan ne tulisivat jatkossa muualta konsernista. Audin toimitusjohtaja on Spiegelin mukaan tiedottanut yrityksen sisällä, että kaikki tulevat investoinnit tulevat olemaan luupin alla.

Lähteiden mukaan Audin uusi törmäystestikeskus sekä tuulitunneli jäisivät nyt rakentamatta. Sen lisäksi Audin nykyinen MLB-pohjarakenne jäisi unholaan. Kyseiselle alustalle rakennetaan mm. nykyiset Audi A4:sta ylöspäin. Lisäksi R8-superauton keskimoottorirakenteen tulevaisuus ei ole lainkaan varmaa.

Spiegelin arvioiden mukaan tuleva R8 tullessaan saattaisi jakaa tekniikan Porsche 911:n kanssa. A7- ja A8-mallit saisivat alustarakenteen Porschelta ja Bentleyltä. Tällöin näistä malleista tulisi myös takavetopohjaisia. A4 ja A5 perustuisivat puolestaan MQB-rakenteeseen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 19.10.2016