Tuulilasi

Dielselautojen myynti romahti Iso-Britanniassa


Britannian hallituksen ilmastopoliittiset suunnitelmat ovat jarruttaneet autokauppaa maassa rajusti. Etenkin dieselautojen myynti suorastaan romahti heinäkuussa.
Kuvat All Over Press

Kokonaismyynti putosi heinäkuussa 9,7 %, dieselien peräti 20,1 %. Nyt dieselien vuosimyynti on viime vuotta perässä jo 11 %. Autojen kokonaismyynti on pudonnut vuoden aikana vain 2,2 %.

Brittihallitus on väläyttänyt kieltävänsä dieselautot vuoteen 2040 mennessä. Liäski suunnitteilla on ajokielto suurkaupungeissa dieseleillä jo aikaisemmin.

- Nyt tarvitaan pikaisia toimia hallitukselta. Automarkkinat kärsivät rajusti ja asiakkaiden luottamus olisi palautettava. Vaikka vaihtoehtoisella energialla kulkevien autojen myynnin kasvu oli peräti rohkaisevat 64,9 %, kaikkien muiden autojen kauppaan hallituksen ilmastotalkoosuunnitelmat ovat vaikuttaneet paljon, Britannian autovalmistajien ja myyjien liiton SMMT:n toimitusjohtaja Mike Hawks sanoi.

- Olisi muistettava, ettei dieseleitäkään olla kieltämässä vielä ainakaan 23 vuoteen. Kun autokaupan tilanne kiristyy, se luo kuluttajan markkinat, missä heillä on erinomainen mahdollisuus tehdä hyvät autokaupat.  

Julkaistu: 7.8.2017