Tuulilasi

Detroitin autonäyttely tammikuulta kesäkuulle: ”Kuukauden mittainen festivaali”


Detroitin autonäyttelyssä esitellään joka vuosi autouutuuksia, mutta ajankohta ei vain ole ollut kovin sopiva. Tammikuun mahdollisissa pakkasissa kävijöitä on vähän. Niinpä näyttely siirtyy vuonna 2020 kesäkuulle.
Kuvat All Over Press

Päänvaivaa järjestäjille on tuottanut myös samoihin aikoihin järjestettävä CES kuluttajaelektroniikkanäyttely, joka on viime vuosina vetänyt jo enemmän autonvalmistajia esittelemään uutuuksiaan.

Autonvalmistajat eivät enää tule samaan tapaan perinteisiin näyttelyihin, nytkin suurimmista automerkeistä Mercedes, Audi ja BMW jäävät pois Detroitista ensi vuonna.

Detroitin järjestäjät uskovat, että kesäkeli ja mahdollisuus esitellä autoja ulkona alkaa jälleen houkuttaa autonvalmistajiakin.

“Uusi tapahtuma tulee sisältämään erilaisia ajonäytöksiä ja kuljettajia, off road -haasteita, autonomisten autojen esittelyjä ja dynaamisia uusien autojen esittelyjä. Meillä on nyt potentiaalia luoda koko kuukauden mittainen festivaali alkaen Detroit Grand Prix’stä ja päättyen autonäyttelyyn. Uskomme, että tästä tulee hieno uusi elämys kaikille tänne saapuville”, sanoo autonäyttelyn toimitusjohtaja Rod Alberts.

Siirron uskotaan myös vähentävän työvoimakustannuksia, sillä tammikuun näyttely on vaatinut työvoimaa joululoman aikana, mikä on aiheuttanut lisäkustannuksia.

”Kesäkuu tarjoaa meille mielenkiintoisia mahdollisuuksia tammikuuhun verrattuna. Uskomme vahvasti, että pystymme jatkossa tekemään myös taloudellista tulosta sekä myös tuomaan Detroitin alueelle positiivisia taloudellisia vaikutuksia”, Alberts sanoo.

Tämän vuoden tammikuussa Detroitin näyttelyssä kävi noin 750 000 vierailijaa, jotka toivat kaupungin talouselämälle arvioiden mukaan 480 miljoonaa dollaria.

Julkaistu: 26.7.2018