Tuulilasi

Detroit 2017: Audi Q8 Concept on suuri coupémainen katumaasturi – haastaa BMW X6:n


Audi on esitellyt Detroitin autonäyttelyssä Q8-konseptin, joka antaa vahvaa esimakua siitä, miltä merkin tuleva isokokoinen coupé-suv tulee vuonna tuotantokuosissaan näyttämään.
Teksti Max Lange
Kuvat Audi

Vielä konseptiasteella esitelty Q8 omaa modernin voimalinjan, sillä se on pistokehybridi. Q7 e-tronin sijaan Q8 yhdistää 3-litraisen TFSI-moottorin sähkömoottoreihin. Q8:ssa on 17,9 kWh akku, joka lupailee pelkällä sähköllä ajoa noin 60 km. Täyteen tankattuna ja akku ladattuna Q8:lla pääsee noin 1 000 km.

Katumaasturin keulalla sijaitseva 3.0 TFSI tuottaa yksinään 333 hv ja 500 Nm vääntöä. Kun siihen yhdistetään 100 kW sähkömoottori, nousee auton yhteisteho 330 kW:iin (442 hv) ja 700 Nm:iin. Voima välitetään tiehen 8-portaisen automaattivaihteiston välityksellä. Q8 on tietysti myös nelivetoinen.

Q8 perustuu myös samalla pohjalevylle kuin nykyinen Q7. Q8:n muotoilu on kuitenkin huomattavasti rohkeampaa ja sporttisempaa kuin Q7:ssa. Uutuuden ulkomitat ovat yhtäläiset myöskin Q7:n kanssa, joskin uutuus on tuntuvasti edellä mainittua matalampi.

Q8 Conceptin ohjaamossa uutta on päivitetty versio merkin Virtual Cockpit -digitaalimittaristosta. Tämä tuo mukanaan aiempaa korkeamman resoluution näyttöihin sekä muita uusia toimintoja. Muutoin Audi on korvannut auton nappitoimintoja kosketusnäytöillä ympäri ohjaamoa.

Coupémaisen katumaasturin tuotantoversio saapuu markkinoille vuonna 2018.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 9.1.2017