Tuulilasi

Delta myy Kian ja Mitsubishin Suomen maahantuonnin


Kian ja Mitsubishin maahantuontiliiketoiminta siirtyy Delta Motor Group Oy:ltä espanjalaisen Bergé Automociónin hallintaan. Delta Auto Oy jatkaa Kian ja Mitsubishin vähittäismyyjänä. Kaupan myötä molemmat osapuolet keskittyvät ydintoimintoihinsa.
Kuvat Kia

Bergé Automoción SL (Bergé Auto) ja Delta Motor Group Oy ovat päässeet sopimukseen Kia- ja Mitsubishi-autojen Suomen maahantuonnin myynnistä Bergé Auton hallinnoimalle uudelle yhtiölle. Kian ja Mitsubishin maahantuonnista vastaava uusi yhtiö ryhtyy toimimaan nimellä Bergé Auto Nordics Oy. Liiketoimintakaupan arvioidaan toteutuvan alkuvuoden 2018 aikana.

Liiketoimintakaupan myötä Delta Motor Group Oy:n maahantuontiliiketoiminnan palveluksessa oleva henkilöstö siirtyy uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Liiketoimintakaupan piirissä on 50 työntekijää. Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi on valittu Delta Motor Group Oy:n maahantuontitoimintojen johtaja Miska Tammelin.

Osapuolet eivät julkista tietoa kaupan taloudellisista yksityiskohdista. Molemmat osapuolet näkevät vaikutukset positiivisena.

"Bergé Auto on perinteikäs espanjalainen perheyhtiö ja vahva globaali autoalan toimija", sanoo uuden maahantuontiyhtiön toimitusjohtaja Miska Tammelin.

"Yhtiö on toiminut vuodesta 1870 ja ollut autoalalla vuodesta 1979. Bergé tietää, että suomalaiset ovat autokansaa, ja yhtiö on jo hyvän aikaa nähnyt Suomen sekä sen lähialueet kiinnostavana markkinana. Bergén strateginen omistajuus on vahva pohja maahantuonnin tulevaisuudelle."

Bergé myy vuosittain noin 130 000 ajoneuvoa. Näistä Kia-merkkisiä on yli 40 000 ja Mitsubisheja noin 30 000.

Kia on yksi Euroopan nopeimmin kasvavia automerkkejä. Suomessa Kia on vakiinnuttanut asemansa myydyimpien automerkin joukossa. Mitsubishilla on Suomessa uskolliset asiakkaansa, ja merkki laajentaa mallistoaan vuonna 2018. Ensimmäinen Mitsubishin seuraavan sukupolven malli on uusi Eclipse Cross.

Myös Kian ja Mitsubishin vähittäismyyjänä jatkava Delta Auto Oy on tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen. 

"Voimme nyt keskittyä ydinliiketoimintaamme", sanoo Delta Auto Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ryynälä.

"Kauppa antaa meille mahdollisuuden panostaa vähittäismyynnin ja huoltoliiketoiminnan kehittämiseen edelleen. Jo aiemmin olemme käynnistäneet toimenpideohjelman toimintamme tehostamiseksi sekä palvelun ja asiakaskokemuksen kehittämiseksi."

"Työ jatkuu. Toimimme pitkällä tähtäimellä. Olemme tulevaisuudessa entistä vahvempi autojen vähittäismyynnin ja huollon toimija. Pystymme myös paremmin auttamaan edustamiamme automerkkejä voittamaan markkinaosuutta Suomessa", Ryynälä sanoo.

Uuden Bergé Auto Nordics Oy:n toiminta käynnistyy vauhdilla.

"Ryhdymme nyt vahvistamaan organisaatiotamme. Samalla käymme käsiksi autokaupan digitalisaation mahdollisuuksiin. Bergé on panostanut vahvasti digitaalisuuteen globaalisti. Näistä panostuksista ja kokemuksista tulevat hyötymään myös suomalaiset asiakkaamme", Tammelin toteaa.

Julkaistu: 24.1.2018