Apu

Deittisivustot ovat jo yli neljän miljardin dollarin bisnes – Näin tekoäly ohjaa nykyajan parisuhteiden syntymistä

Deittisivustot ovat jo yli neljän miljardin dollarin bisnes – Näin tekoäly ohjaa nykyajan parisuhteiden syntymistä
Auttaako tekoäly löytämään kumppanin? Deittisivustoilla käytetään paljon algoritmien apua, kun ihmisiä ohjataan yhteen.
Julkaistu: 29.1.2021
Tekoälystä on tullut ihmisen arkielämän kumppani. Se tekee autoilusta turvallisempaa, auttaa säästämään lämmitys- energiaa ja on mukana lukuisissa muissa tehtävissä aina koronaviruksen jäljittämistä myöten. Mutta antaisitko algoritmien valita itsellesi elämänkumppanin?
Yhä useampi etsii kumppania verkosta. Maailmalla deittisivustobisneksen arvo on yli neljä miljardia dollaria, ja markkinoille tulee jatkuvasti uusia pelureita. Alalla hyödynnetään tekoälyä monin tavoin. Tekoälyn ehdoton valttikortti on, että se pystyy käsittelemään ja analysoimaan isoja datamääriä erittäin nopeasti.
Tekoäly analysoi eHarmony-sivustolla käyttäjien chatti-keskusteluja ja lähettää näille ehdotuksia seuraavista siirroista. Loveflutter vauhdittaa ensimmäisiä ­treffejä ehdottomalla baaria tai ravintolaa, joka on sopivan lähellä molempia ­osapuolia. Tinder alkaa käyttää tekoälyä tarkistamaan, että käyttäjien sivustolle lataamat henkilökuvat ovat aitoja.
Matchin Lara-botti ohjastaa ihmisiä rakkauden tiellä tarjoamalla romanttisia ehdotuksia, jotka perustuvat 50 henkilökohtaisen ominaisuuden analysointiin. Badoo käyttää kasvontunnistusta, jonka avulla voit löytää julkkisihastusta muistuttavan seuralaisen, kertoo The ­Conversation -julkaisu.
Internetissä ja erityisesti somessa olevan datan määrä kasvaa. Tekoäly pystyy tekemään yhä tarkempia analyysejä potentiaalisista kumppaniehdokkaista.
Japanissa tekoälystä haetaan apua akuuttiin ongelmaan. Maan syntyvyys on maailman alhaisimpia, ja väkiluvun ennustetaan pienenevän 127 miljoonasta noin 88 miljoonaan vuoteen 2065 mennessä. Nuoret tuntuvat kadottaneen ­vauvahalujen lisäksi myös kiinnostuksen avioliittoon, seurusteluun ja jopa seksiin.
Maan hallitus on huolissaan. Joulukuussa se kertoi sijoittavansa 16 miljoonaa euroa tekoälypohjaiseen kumppaninhakujärjestelmään.
Kommentoi »