Tuulilasi

Dallara julkisti ensimmäisen katuautonsa


Italailainen kilpa-autojen valmistamiseen erikoistunut Dallara Automobili on julkistanut ensimmäisen katuautonsa Dallara Stradalen.
Kuvat Dallara

Dallara tulee rakentamaan autoa 600 kappaletta, niistä 100 on jo myyty. Ostajia ovat mm. entiset F1-kuljettajat Jean Alesi ja Paolo Barilla. Myös Fiat Chryslerin pääjohtajan Sergio Marchionnen on huhuttu tilanneen auton, mutta Dallara ei ole vahvistanut asiaa.

”Jo ennen yksityistä esittelytilaisuutta meillä oli 45 tilausta autosta”, sanoo Dallaran pääjohtaja Andrea Pontremoli.

Stradale tarjoaa yleisille teille kilpa-auton kaltaisia elämyksiä kohtuuhinnalla. Stradalen hinta on Italiassa noin 155 000 euroa ennen veroja.

Stradalessa on huomattavissa piirteitä Lotuksesta. Auto painaa vain 855 kiloa ja siinä on 400 hevosvoimaa. Teho-paino-suhde on siis erinomainen. Se kiihtyy nollasta sataan 3,45 sekunnissa, maksiminopeus on 280 km/h. Lisävarusteena saatava takasiipi helpottaa downforcen lisääntymisen kautta auton hallintaa, mutta samalla se pudottaa huippunopeuden 265 km/h.

Auto täyttää katuautoluokitukset EU:ssa, Sveitsissä ja Japanissa, Yhdysvalloissa siitä on saatavilla vain rata-autoversio. 

(Lähde: Automotive News)

Julkaistu: 17.11.2017