Tuulilasi

Daimlerin uusi pääomistaja Li Shufu: ”Valmistajien on tehtävä yhteistyötä tai ne kuolevat”

Daimlerin uusi pääomistaja Li Shufu: ”Valmistajien on tehtävä yhteistyötä tai ne kuolevat”
Daimlerin suurimmaksi osakkeenomistajaksi liki 10 miljardin euron kaupoilla noussut Geelyn pääjohtaja Li Shufu sanoo, että autonvalmistajien on tehtävä jatkossa enemmän yhteistyötä pysyäkseen hengissä.
Julkaistu: 17.4.2018

On spekuloitu paljon, millaisia ovat Li Shufun aikeet Daimlerin suhteen. Nyt hän antoi haastattelun Frankfurter Allgemeine Zeitungille.

”Perinteisten autonvalmistajien on herättävä ja oltava valmiita muuttamaan perinteisiä bisnesmallejaan. Ilman teknologioiden jakamista on hankala tehdä voittoa tulevaisuudessa. Ne yhtiöt, jotka jäävät yksin poteroihinsa, tulevat muutaman jättiyrityksen nielaisemiksi. Ne, jotka ovat valmiita yhteistyöhön, tulevat olemaan tulevaisuuden voittajia”, Shufu sanoo.

Daimlerin asema uuden suurimman osakkeenomistajansa kanssa on ollut hämärän peitossa. Daimlerilla on jo Kiinassa oma yhteistyöyrityksensä BAIC Group. Shufun mukaantulon jälkeen Daimler on vahvistanut yhteityötään BAIC:in kanssa, hankkimalla 4 prosentin osuuden yhtiöstä.

Li Shufu sen sijaan kertoi viime kuussa alkavansa tuoda Lynk & CO -brändinsä autoja Eurooppaan. Autoja myös aletaan valmistaa Euroopassa.

Kommentoi »