Tuulilasi

Daimlerin pääjohtaja: ”Mercedes EQC tulee viemään asiakkailta muilta automerkeiltä”

1


Daimlerin pääjohtaja: ”Mercedes EQC tulee viemään asiakkailta muilta automerkeiltä”

Daimlerilla uskotaan, että Mercedeksen uusi täyssähköinen SUV EQC tulee houkuttelemaan asiakkaita muilta sähköautovalmistajilta kuten Teslalta. Lisäksi auton odotetaan auttavan Mercedestä saavuttamaan tiukentuvat päästörajoitteet niin Euroopassa kuin Kiinassakin.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Mercedes-Benz

”Sähköiset voimalinjat ovat tulevaisuutta, ja siksi me panostamme lähivuosina 10 miljardia euroa EQ-sähköautosarjamme laajentamiseen sekä miljardi euroa maailmanlaajuiseen akkutuotantoon”, sanoo Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche.

EQC:n tuotanto alkaa ensi vuoden alkupuoliskolla. Sitä seuraa ainakin kymmenen sähköautomallia niin Mercedekseltä kuin Smartiltakin vuoteen 2022 mennessä.

”Alamme ottaa autosta tilauksia vastaan ensi vuoden alussa. Tämän auton hinnasta tulee kilpailijoihin verrattuna hyvin kilpailukykyinen. Uskon, että saamme aika paljon asiakkaita muilta automerkeiltä, lisäksi osa oman GLC:mme omistajista tullee vaihtamaan tähän autoon”, Zetsche sanoo.

EQC:n akusto ei ole niitä suurimpia, siksi auton huippunopeus on rajoitettu 180 kilometriin tunnissa.

”Ei meillä tarvitse olla sitä kaikkein suurinta akustoa, eikä pisintä ajosädettä. Kyse on kokonaisuudesta, miellyttävyydestä, turvallisuudesta ja täydellisyydestä. Näillä osa-alueilla meillä on parempi auto kuin kenelläkään”, Zetsche väittää.

Julkaistu: 5.9.2018