Tuulilasi

Daimlerilta erikoinen täyssähköauto Kiinaan – toimintamatkaa peräti 400 kmDaimlerilta erikoinen täyssähköauto Kiinaan – toimintamatkaa peräti 400 km

Daimler on lanseerannut Kiinaan täysin uuden Denza-merkin yhteistyössä kiinalaisen BYD-kanssa. Yhteistyön hedelmänä on syntynyt uusi Denza 400 -täyssähköauto.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Denza 400 perustuu nykyisen Mercedes-Benz B-sarjan rakenteeseen, joskin auton korimuotoilu on täysin omaa. Denza 400:n akkukapasiteetti on huomattava 62 kWh, mikä on yli kaksinkertaisesti esimerkiksi Nissan Leafiin tarjottava akkukapasiteetti. Tämä turvin Denzalle luvataan nimensä mukaisesti noin 400 km toimintamatkaa.

Sähköautoihin erikoistunut Electrek ihmetteleekin, kuinka Daimler ja BYD ovat onnistuneet ahtamaan noin isokokoisen akuston B-sarjaan. B-sarjasta on tarjottu aiemminkin täyssähköautoversiota, sen tekniikan toimitti tosin aikanaan Tesla Motors.

Electrekin mukaan Denzan 62 kWh akkukapasiteetti on samaa tasoa kuin tulevien Opel Ampera-e:ssä sekä Tesla Model 3:ssa. Denzat valmistetaan Kiinassa, eikä sitä tuoda toistaiseksi muille markkinoille.

Electrek arvelee, että Denza 400:ssa oleva sähköautotekniikka tulee tarjolle myös Mercedesin tulevaan täyssähköautoon, joka julkistetaan Pariisin autonäyttelyssä tänä syksynä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 24.8.2016