Tuulilasi

Daimler laski tulosennustettaan – tässä syyt

1

Daimler on laskenut vuoden tulosennustettaan vedoten Kiinan ja Yhdysvaltain kauppasotaan sekä yhä tiukentuviin päästörajoituksiin. Daimlerilla arvellaan koko autoteollisuuden tulojen putoavan tämän vuoden aikana.
Kuvat All Over Press

Daimler on ensimmäinen merkittävä yhtiö, joka on laskenut tulosennustettaan Kiinan ja Yhdysvaltain kireän kauppatilanteen vuoksi. Daimlerin mukaan kiinalaiset tulevat ostamaan yhä vähemmän uusia autoja tullitariffien vuoksi, mikä tulee myös laskemaan heidän tulostaan.

”Emme usko, että Daimler tulee olemaan ainoa yritys, joka vielä arvioi tilannetta uudelleen ja laskee tulosennustettaan. Muilla on edessään ihan sama tilanne”, arvioi Morgan Stanleyn analyytikko.

Daimlerin autoista monet Mercedeksen C-sarjan sedanit ja SUV:t rakennetaan Yhdysvalloissa Alabaman tehtailla, mistä ne rahdataan Kiinaan.

Morgan Stanleyn mukaan myös BMW tulee kohtaamaan samat ongelmat. BMW on suurin autojenviejä Yhdysvalloista. Sen suurin tehdas sijaitsee Etelä-Carolinan Spartanburgissa. Noin 18 % Kiinassa myydyistä BMW:n autoista tuodaan Yhdysvalloista.

Jos Kiina asettaa omat tullitariffinsa samalle tasolle, mitä Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aikoo tehdä, se maksaisi Evercore ISI:n mukaan BMW:lle 965 miljoonaa dollaria ja Daimlerille 765 miljoonaa.

Julkaistu: 22.6.2018