Tuulilasi

Daimler kasvatti myyntiään ja liikevaihtoaanDaimler kasvatti myyntiään ja liikevaihtoaan

Daimlerin liikevaihto tammi-maaliskuussa oli 39,8 miljardia euroa eli 3 prosenttia suurempi kuin alkuvuonna 2017. Vertailukelpoisin valuuttakurssein liikevaihto kohosi 8 prosenttia.
Kuvat All Over Press

Yhtiö kokosi vuoden 2018 ensimmäisen vuosineljänneksen toiminnastaan 3,3 miljardin euron vertailukelpoisen liikevoiton (Q1 2017: 3,8 mrd.). Tulosta kertyi 2,4 miljardia (Q1 2017: 2,7 mrd.). Tulos osaketta kohden oli 2,12 euroa (Q1 2017: 2,39 e).

Daimler myi alkuvuoden kolmen kuukauden aikana ennätykselliset 806 900 henkilöautoa ja hyötyajoneuvoa eli 7 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan vuosi aikaisemmin.

Daimler AG työllisti maaliskuun lopussa 2018 yhteensä 294 029 henkeä, joista 173 882 Saksassa.

”Jatkoimme kestävällä ja kannattavalla kasvu-urallamme ja myimme enemmän ajoneuvoja vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana kuin koskaan aikaisemmin. Rakennamme jatkossakin tämän menestyksen varaan ja vahvistamme johtavaa asemaamme premium-segmentissä, sillä meillä on suuria suunnitelmia tulevaisuuden varalle”, Daimler AG:n pääjohtaja Dr. Dieter Zetsche kommentoi.

”Strategiassamme on viisi pilaria: Core, Case, Culture, Company ja Customer, joiden tukemina olemme täysin valmistautuneet yhtiömme ja koko autoalan muutokseen.”

Daimler AG:n viisi strategista peruspilaria käsittävät perusliiketoiminnan vahvistamisen (Core), CASE-toimintastrategian tavoitteiden edistämisen (Connected, Autonomous, Shared&Services, Electric), yrityskulttuurin kehittämisen (Culture), yhtiörakenteen optimoinnin (Company) sekä keskittymisen asiakkaan tarpeisiin (Customer).

”Saimme vuoteen hyvän startin ja jatkoimme investointeja tulevaisuuteen. Vahvan taseemme ja tuloksemme ansiosta olemme oikealla kurssilla sekä yhtiömme että liikkumisen tulevaisuuden suhteen”, Daimler AG:n talousjohtaja Bodo Uebber toteaa.

”Yhdessä BMW:n kanssa suunnittelemallamme yhteisyrityksellä haluamme luoda kokonaisvaltaisen ekosysteemin asiakkaidemme liikkumispalveluille ja tarjota yksilöllisen liikkumisratkaisun vain napin painalluksella.”

Valmet Automotive jatkaa mukana menestyksessä

Tammi-maaliskuussa 2018 Daimler investoi tuotantolaitoksiinsa ja valmistukseensa 1,3 miljardia euroa sekä tutkimukseen ja tuotekehitykseen 2,3 miljardia. Mercedes-Benz tavoittelee yksikkömyynnin lievää kasvattamista ja uutta myyntiennätystä vuoden 2018 loppuun mennessä. Katalysaattoreina ovat uudet A- ja C-sarjat, E-tuoteperhe sekä SUV-mallisto, erityisesti GLC. Uuden täyssähköisen EQ-malliston ensimmäiset autot aloittavat testiajot toukokuussa. Mercedes-AMG:n uutuusmallit ovat E 53 (coupe ja avomallit), C 63 ja C 43 sekä neliovinen GT.

Daimler odottaa vuodelta 2018 lievää kasvua niin ajoneuvomyynnissä, liikevoiton määrässä kuin liikevaihdonkin kehityksessä. Suomi on vahvasti mukana Mercedes-Benzin menestyksessä, sillä sopimusvalmistus Valmet Automotiven kanssa jatkuu. Uuden A-sarjan tuotanto alkaa tämän vuoden aikana Uudessakaupungissa, ja GLC:n valmistus jatkuu. GLC:n kysyntä lisääntyi alkuvuoden aikana 33,4 prosenttia.

Julkaistu: 2.5.2018