Tuulilasi

Daimler ja Saksan liikenneviranomaiset törmäyskurssilla: "Viemme asian vaikka oikeuteen"


Saksan liikenneviranomainen KBA on määrännyt Daimlerin kutsumaan takaisin 1,6-litraisilla dieselmoottoreilla varustetut Mercedes Vito -pakettiautot, koska kaksi auton moottorin toimintaa seuraavaa järjestelmää, jotka säätelevät pakokaasupäästöjä, ovat lainvastaisia.
Kuvat Mercedes

Daimler kiisti asian ja sanoi valittavansa sekä tarvittaessa viemään asian oikeuteen. Tosin se kertoi myös tekevänsä viranomaisten kanssa täyttä yhteistyötä asian selvittämiseksi.

Daimler lupasi myös lähettävänsä kutsut ilmaiseen korjaukseen autojen omistajille heti, kun sen uusi ohjelmistopäivitys on valmis.

Saksan liikenneministeriö alkoi tutkia helmikuussa noin 1000 Viton väitettyjä laittomia ohjelmistoja.

Stuttgartin syyttäjänvirasto on tutkinut jo yli vuoden Daimlerin työntekijöitä, joita epäillään valheellisesta mainonnasta ja mahdollisesta päästömanipulaatioista. Saksalaisen Wirtschaftswochen mukaan viraston edustaja kertoo heidän kiihdyttäneen tutkintaa noin kaksi kuukautta sitten, jolloin myös kyseiset Vitot otettiin siihen mukaan.

Bild am Sonntagin mukaan myös Yhdysvaltain viranomaiset tutkivat erilaisia ohjelmistoja, jotka ovat saattaneet auttaa Mercedeksen autoja selvittämään päästömittaustestit.

Julkaistu: 27.5.2018