Tuulilasi

Daimler investoi BAIC Groupiin – yhteistyö syvenee


Daimler on ostanut 3,93 % osuuden kiinalaisesta Beijing Electric Vehiclesta, joka on BAIC Groupin tytäryhtiö. Daimler aikoo myös tiivistää yhteistyötä BJEV:n kanssa.
Kuvat All Over Press

Daimlerin peliliike tuli pian sen jälkeen, kun Geelyn omistaja Li Shufu hankki Daimlerista liki 10 % osuuden. Tuolloin Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche sanoi, että nimenomaan BAIC:in kanssa on löydettävä konsensus Geelyn mukaantulosta. Nyt se lienee siis löytynyt.

BAIC ja Daimler valmistavat autoja yhdessä Kiinan Beijing Benz tehtailla Pekingissä.

”Investointi BJEV:iin tarkoittaa uutta rajapyykkiä vahvassa uusien energiamuotojen autojen valmistamisessa yhdessä Daimlerin ja BAIC:in kanssa. Se alleviivaa meidän vahvoja pyrkimyksiämme kehittää tulevaisuuden uusia teknologioita”, sanoi Daimlerin johtokunnan Kiinasta vastaava jäsen Hubertus Troska.

”BAIC Groupilla ja Daimlerilla on pitkä ja syvä strateginen yhteistyö takana, mutta myös edessä. Uusien energiamuotojen autot ovat meidän ydinosaamistamme. Daimlerin investointi vahvistaa ja syventää yhteistyötämme ja vie sen aivan uudelle kehitystyön tasolle”, sanoi BAIC Groupin puheenjohtaja Xu Heyi.  

Julkaistu: 10.3.2018