Tuulilasi

Dacia tekee halpaa täyssähköautoa, hinnaksi väläytelty jopa kymppitonnia – tältä se näyttää

Dacia tekee halpaa täyssähköautoa, hinnaksi väläytelty jopa kymppitonnia – tältä se näyttää
Renaultin budjettibrändi Dacia esittelee maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä ensimmäisen täyssähköautonsa.
Julkaistu: 20.2.2020

Renault ei ole vielä vahvistanut asiaa, mutta medialähteiden mukaan autosta tulee pitkälti samanlainen kuin Renaultin City K-ZE-sähköautosta, jota yhtiö tekee ja myy Kiinassa. Kiinassa auton hinta on euroiksi muunnettuna 8000 euroa.

Halpisbrändi Dacialla ei ole ollut yhtään sähköistettyä autoa mallistossaan. Autot ovat perustuneet aina Renaultin hiukan vanhemman teknologian autoihin. Koska Dacian autot lasketaan Renaultin tiliin EU:n päästörajoitusten suhteen, on mallistoa käytännössä pakko sähköistää.

Tehtävä on melko haastava; Evercore ISI:n analyysin mukaan juuri Dacialla on massabrändeistä eniten tekemistä päästörajoitusten kanssa.

Dacia on kertonut, että sen tulevien sähköautojen pitää olla hinnaltaan huomattavan edullisia, paljon halvempia kuin esimerkiksi Renault Zoe, joka maksaa Suomessa halvimmillaan hankintatuen kanssa on 27 390 euroa.

Renaultin entinen pääjohtaja Thierry Bollore sanoi viime syksyn Frankfurtin autonäyttelyssä, että sähköauton hinta voisi olla jopa alle 10 000 euroa, mutta se lienee jo käytännössäkin mahdotonta.

Kommentoi »