Tuulilasi

Dacia Duster pistettiin uusiksi − halpamaasturi nyt oikeasti tyylikäs?Dacia Duster pistettiin uusiksi − halpamaasturi nyt oikeasti tyylikäs?

Suomessakin suosittu halpiskatumasturi Dacia Duster on uusittu. Dacialla on keskitytty siihen, ettei pyörää ole tarvinnut keksiä uudelleen.
Teksti Max Lange
Kuvat Dacia

Duster on ollut Dacialle Euroopassa ja maailmanlaajuisestikin menestysmalli. Seitsemän vuoden aikana autoa on myyty peräti 2 miljoonaa kappaletta, mikä on näin tuoreelle mallille erittäin kunnioitettava lukema.

Uusi Duster perustuu teknisesti edelleen edeltävämalliin, ja esimerkiksi auton pohjarakenne ja akseliväli on sama kuin edeltäjässä. Tässä Dacialla on varmasti säästetty kehityskuluissa, kun uutta rakennetta ei ole tarvinnut kehittää. Myös auton sivuprofiilista näkee, että yhtäläisyydet edeltäjämalliin ovat suuret.

Keulan muotoilu on kuitenkin pistetty uusiksi, ja se on huomattavasti aiempaa modernimman ja menevämmän näköinen. Aerodynamiikan parantamiseksi myös tuulilasia on tuotu hieman eteenpäin ja kallistettu aiempaa voimakkaammin.

Auton peräpään muotoilu jatkaa edeltäjän linjoilla, mutta takavalot on pistetty kokonaan uusiksi. Ne muistuttavat huomattavasti Jeep Renegaden vastaavia, mikä on hieman erikoista.

Dacia ei vielä tässä vaiheessa ole paljastanut sisäkuvia uutuusmallista, mutta ne ovat luvassa, kun auton virallinen esittely tapahtuu parin viikon päästä Pariisin autonäyttelyssä.

Julkaistu: 30.8.2017