Tuulilasi

Cupran crossoveriin tulossa 300-hevosvoimainen tehoversioCupran crossoveriin tulossa 300-hevosvoimainen tehoversio

Cupran huippumallin vuoden 2020 crossoveriin saattaa tulla Autocarin mukaan tarjolle myös erittäin suorituskykyinen 300 hevosvoimainen lataushybridi.
Kuvat Seat

VW Groupin MQB-alustalle tehtävä seuraavan sukupolven Seat Leoniin perustuvan auton suunnittelu on yhtiön mukaan mielenkiintoinen, esimerkiksi kattolinjasta on tulossa hyvin matala.

”Crossover oli alun perin tarkoitus tehdä ainoastaan Cuprana, mutta tulemme myymään sitä myös Seatina, koska tarvitsemme volyymia tälle projektille että se olisi mahdollisimman elinkelpoinen”, sanoo Seatin johtaja Luca de Meo.

Teknisen johtajan Matthias Raben mukaan ensimmäinen uusi lataushybridivoimalinja tulee 2019 Leoniin. Leonin perusversion poltto- ja sähkömoottoreista lohkeaa noin 200 hevosvoimaa, mutta suorituskykyisemmästä versiosta tulee vielä tehokkaampi.

”En halua kertoa tarkkoja lukemia, mutta kyllä siihen tullee yli 300 hevosvoima”, pääjohtaja de Meo vahvistaa.

Uudesta crossoverista tulee jopa tehokkaampi kuin juuri julkistetusta Cupra Atecasta, jonka VW Groupin 2,0-litraisesta EA888-turbomoottorista löytyy 296 hevosvoimaa.

”Siinä vaiheessa, kun Cupran crossover tulee markkinoille, eivät pelkät hevosvoimat ehkä enää ole niinkään oleellinen markkinointi- ja suorituskykykeino. Kiihtyvyys nollasta sataan saattaa silloin olla relevantimpi mittari”, de Meo kertoo.

Seat julkisti tammikuussa toisen brändinsä Cupran, joka on Seatin kaikkien suorituskykyisimpien autojen itsenäinen yksikkö.

Julkaistu: 24.3.2018