Tuulilasi

Cristiano Ronaldon siirto aiheutti lakon Fiatin tehtaalle – meni pannukakuksi

Jalkapalloilija Cristiano Ronaldon rahakas siirto Real Madridista Juventukseen sai aikaan mielenilmauksen, kun eräs pieni FCA:n ammattiliitto ehdotti maanantaiksi lakkoa.
Kuvat Fiat Chrysler Automobiles

Juventuksen omistaa sama Agnellin perhe kuin Fiat Chryslerinkin, siksi eräät työntekijät eivät sulattaneet siirtoa, joka maksoi kaikkiaan 112 miljoonaa euroa. Samaan aikaan Fiatin työntekijät ovat joutuneet tasaisin väliajoin lomautetuiksi, ja tälle vuodelle luvattua täystyöllistämistä on viivästetty.

USB-ammattiyhdistys organisoi lakon 1700 työntekijän tehtaalle eteläisen Italian Melfissä, mutta lakko ei ollut menestys; paikalle saapui vain viisi työntekijää eli 0,3 % tehtaan väestä.

“Tämä jalkapallosiirron aiheuttama protesti jäi melkoiseksi flopiksi. Näyttää siltä, että sitä olivat organisoimassa tahot, jotka eivät edusta ainakaan työntekijöitämme”, FCA:n puhemies kommentoi aihetta.

USB puolestaan kertoi organisoineensa lakon siksi, että on kestämätöntä tuhlata jalkapalloon satoja miljoonia samana aikaan, kun FCA:n työntekijät joutuvat tekemään ”suuria taloudellisia uhrauksia”.

Ammattiyhdistys, joka edustaa suurinta osaa FCA:n työntekijöistä kutsui lakkoa julkisuustempuksi. Kovin hyvin sekään ei silti onnistunut…

Julkaistu: 16.7.2018
Kommentoi »