Costello Hautamäki: ”Popeda joutui palaamaan treenikämpille”
Kulttuuri
Costello Hautamäki: ”Popeda joutui palaamaan treenikämpille”
Popedan kitaristi Costello Hautamäellä riittää vientiä. Kuuman keikkakesän jälkeen pukkaa musikaalia peräti kahdessa kaupungissa!
Julkaistu 10.6.2013
Apu

Popdea heitti Ikaalisten Iskelmäparatiisissa viikonloppuna vauhdikkaan keikan. Se oli järjestyksessä kolmas puolen vuoden keikkatauon jälkeen. Yhtyeen kitaristi Costello Hautamäki paljastaa, että treenikämpille oli palattava ennen keikkakauden avaamista.

- 35 vuotta olemme yhdessä soittaneet, mutta niin vain löysimme itsemme treenaamasta. Ihmettelimme itsekin, että mihin se tatsi oikein hävisi, Costello sanoo.

Ammattilaisella soitto tulee selkäytimestä. Costello vertaa muusikoita jääkiekkoilijoihin, joiden mailan lavassa kiekko pysyy, vaikka minkälaisia kiemuroita tekisi. Costi uskoo, että kymmenennen keikan kohdalla Popedan soitto toimii niin, että maestro itsekin on tyytyväinen.

- Sitten se toimii kuin märkä sukka!

Keikkatauon aikana Costello edisti omaa soolouransaa, osallistui Syksyn sävel -kilpailuun ja julkaisi levyn. Hän on tehnyt soolokeikkoja jo kuusi vuotta.

- Tämä oli paras vuosi! Jengi osaa jo laulaa mukana ja tuntee kappaleeni. Minulla on jo oikein Costi-fanejakin, hän iloitsee.

Kapellimestari

Popedan kanssa viettämänsä kesän jälkeen Costello Hautamäki siirtyy elokuussa Lahteen. Hän on kapellimestarina Sleepy Sleepers -musikaalissa Kuka Mitä Häh! Pitemmän linjan rock-yleisö muistaa, että Costello on kitaroinut myös Sleeppareiden riveissä. Musikaali saa ensi-iltansa  Sibeliustalolla 8. lokakuuta.

Lahdesta Costello siirtyy Hämeenlinnaan harjoittelemaan Kersantti Karoliinaa -rock-musikaalia. 

- Se ei ole Popeda-musikaali, vaikka Kersantti Karoliina onkin mukana. Olen saanut tehdä ihan omaa musaa.

Musikaali kertoo kaikkien aikojen ensimmäisestä suomalaisnaisesta, joka astuu armeijan palvelukseen. Tekstin on kirjoittanut Anna-Leena Härkönen

Perhebändi

Costello Hautamäki ei ehdi juuri kotona vanheta, mutta tien päällä kulkevat jo perheen pojatkin. 18-vuotias esikoinen soittaa rumpuja Valkeakosken kesäteatterissa.

- Rumpali tarvitsee toistoja, ja kun näytöksiä on 40 ja harjoitukset päälle, niin toistoja riittää, isä sanoo tyytyväisenä.

Perheen kuopus, 16-vuotias basisti-poika on parhaillaan rcok-kiertueella bändinsä kanssa.

- Äitinsä on kauhuissaan. Rundeiltahan ei ole tapana juuri kotiin soitella. Facebookista yritämme seurata, mitä pojat touhuavat, Costello sanoo.

Hautamäen miehillä on ollut jo seitsemän vuotta perhebändi, joka esiintyy muun muassa sukujuhlissa. Poikien äiti ei kuulu bändiin.

- Hän hoitaa cateringin, Costello virnistää.

Teksti Marja Aarnipuro

Kuva Jukka Töyli

Kommentoi »