Tuulilasi

Consumer Reportsilta ei hyväksyntää Teslan Model 3:lle


Riippumaton tuotearvioitsija Consumer Reports ei anna CNN:n mukaan monien tuotevalmistajien hinkumaa hyväksyntäänsä Teslan Model 3:lle.
Kuvat Tesla

Consumer Reports testasi auton ja totesi, että sen eri toimintoja on hankala kontrolloida ja jarrut ovat kehnot. Sama yritys on arvioinut esimerkiksi Teslan isomman ja kalliimman Model S:n yhdeksi parhaista autoista, mitä se on koskaan testannut, mutta Model 3 ei samanlaista arviota saanut, vaikka sen todettiinkin olevan ”mielenkiintoinen ajettava”.

Kehuja saivat auton kiihtyvyys, käsittely ja ajosäde, jotka olisivat Consumer Reportsin mukaan tehneet siitä vahvan vastustajan saman hintaluokan kilpailijamalleille Audi A4:lle ja BMW:n 3-sarjalle. Model 3 kiihtyi testissä nollasta sataan 5,3 sekunnissa, auton käsittely oli raportin mukaan kuin kaksipaikkaisen Porsche Boxster -urheiluauton.

Auton jarruja kuvailtiin heikoiksi ja epäjohdonmukaisiksi. Sapiskaa saivat myös erilaiset kojelaudan kontrollipainikkeet, joita oli hankala käyttää.

Hätäjarrutustestissä auton pysähtyminen 100 km/h vauhdista vei keskimäärin 46,33 metriä. Se on yli kaksi metriä enemmän kuin esimerkiksi Fordin valtavalla F 150 -avolava-autolla. Saman kokoluokan autojen jarrutusmatka on raportin mukaan keskimäärin noin kuusi metriä lyhyempi.

Julkaistu: 22.5.2018