Mondo

Concierge: Vuoden irtiotto


Haaveiletko vuoden irtiotosta jonnekin lämpimään? Mondon matkailuasiantuntija Concierge selvitti, miten se tapahtuu.
Teksti Concierge
Kuvat Rami Niemi

Concierge on usein miettinyt, miksi puhumme oravanpyörästä? Jyrsijöiden juoksupyörät on suunniteltu lähinnä hamstereita varten. Suomen lain mukaan oravaa ei edes saa pitää lemmikkinä.

Mutta asiaan. Conciergen hyvä ystävä, Mondon toimituspäällikkö Pekka Hiltunen on pitänyt välivuoden maailmanympärimatkaa varten. Mitä sanot, Pekka?

"Jos haluatte irti kiireestä, älkää luoko vuodelle liikaa etukäteen sovittuja tavoitteita. Satsatkaa Thaimaassa rahaa retkiin, harrastuksiin ja muihin mukaviin asioihin, joita olette halunneet tehdä. Aloittakaa valmistelut ja matkakohteen asioiden selvittely ajoissa, mielellään vaikka vuotta ennen."

Esimerkiksi ison, kalustetun asunnon vuokraaminen Suomessa voi olla työlästä. Pakkaamisen suhteen aika loppuu aina kesken.

"Jos haluatte pitää yhteyttä Suomeen, tehkää blogi, josta kaikki tutut saavat kerralla kuulla kuulumiset." Pitkään ulkomailla ollessa alkaa helposti kaivata oman kotiarjen helppoutta. "Hyväksykää se, että arki on toisenlaista, antakaa itsellenne lupa olla vähän toisia ihmisiä."

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Julkaistu: 3.12.2014