Concierge: Voiko välilaskun aikana poistua lentokentältä?
Matkailu
Concierge: Voiko välilaskun aikana poistua lentokentältä?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, voiko pitkän välilaskun aikana poistua kentältä ja lähteä tutkimaan kaupunkia.
4.1.2016
 |
Mondo

Tottahan toki! Joillain lentokentillä jopa kannustetaan siihen. Singaporen Changilla yli viiden tunnin välilaskun tekevät pääsevät jopa ilmaiselle kaupunkikierrokselle. Bussikierrokset lähtevät suoraan terminaaleista. Tosin Concierge viettäisi välilaskunsa visusti Changilla. Maailman parhaaksi valitulla lentokentällä on perhospuutarha, leffateatteri, uima-allas ja yli kolmesataa kauppaa ja ravintolaa.

Myös Soulin Incheonilla on ilmaisia nähtävyysajeluja. Maksullisia löytyy monilta kentiltä.

Pikainen kaupunkipiipahdus onnistuu erityisesti silloin, kun kenttä on lähellä keskustaa ja sinne on hyvät kulkuyhteydet. Näin on esimerkiksi Kööpenhaminassa ja Wienissä. Pariisissa ja Roomassa Concierge miettisi kahdesti, kaupungit tunnetaan ruuhkistaan ja kentälläkin on usein pieni kaaos.

Kaukokohteissa viisumivaatimukset on aina hyvä tarkistaa. Joissain maissa tarvitaan viisumi, vaikkei poistuisi kentältä. Viime vuosina säädöksiä on ruvettu höllentämään. Esimerkiksi Pekingin ja Shanghain kentälle välilaskun tekevä saa oleskella Kiinassa 72 tuntia ilman viisumia.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »