Concierge: Viskimatka Skotlantiin
Matkailu
Concierge: Viskimatka Skotlantiin
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, kumpi on parempi kohde viskimatkalle Skotlanti vai Irlanti.
Julkaistu 6.4.2016
Mondo

Lähtekää Skotlantiin! Skotlannilla sattuu olemaan yksi maailman hienoimmista kansalliseläimistä: yksisarvinen! On myös niin, että Irlannin viskituotanto on huomattavasti pienempää kuin Skotlannin. Skotlannissa on yli sata tislaamoa, kun Irlannissa niitä on alle kymmenen. Näin ollen myös viskimatkailu on yksisarvisten kotimaassa helpompaa.

Skotlannin viskiseuduista juuri Islay on Conciergen suositus. Siellä odottavat karut maisemat ja lukuisa määrä tislaamoja, joihin tutustua. Vinkkinä, että tislaamovierailu kannattaa varata etukäteen, varsinkin sesongin ulkopuolella.

Saaren viskeissä maistuvat savu, turve ja erityispiirteenä meri. Conciergen suosikki on suolalle häivähtävä Laphroaig. Muitakin hauskoja nimiä löytyy. Yritäpä muutaman naukun jälkeen tilata yksi Bruichladdich tai Bunnahabhain. Siinä tulee nopeasti ikävä kossua.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi   

Kommentoi »