Concierge: Viroon pyöräilemään
Matkailu
Concierge: Viroon pyöräilemään
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Concierge antaa vinkkejä pyörämatkalle Viroon.
27.1.2016
 |
Mondo

Onneksi Concierge on likeisissä väleissä Mondon toimituksen kanssa. Erään yhteisen Porvoon-matkan jälkeen liiankin likeisissä. Concierge pisti pystyyn kampanjan puolestasi, ja pienen viiksivahalla uhkailun jälkeen toimitus teki jutun Virossa kiertämisestä! Mukana on kivoja pysähdys- ja majapaikkoja. Ei kestä kiittää.

Kysytään vinkkejä vielä Malle Kolnesilta Viron matkailusta. "Pyörällä voi mennä vaikka Tallinnasta Hiidenmaalle. Ensin lähijunalla Riisipereen ja sieltä pyörätietä Haapsaluun. Rohukylästä pääsee Heltermaan Hiidenmaan saarelle, jossa voi tehdä majakkakierroksen."

Pyörätie tunnetaan nimellä Läänemaa tervisetee ja siitä löytyy tietoa visitestonia.comista. Viron pyöräilykartan voi ostaa vaikka Suomen Viro-yhdistysten liiton verkkopuodista (svyl.net).

"Tosivaeltaja tekee Viron halki kulkevan Oandu–Ikla-vaelluksen, joka kulkee 375 kilometriä läpi metsien, suoalueiden ja kylien. Reittiä on mahdollista mennä myös pyörällä", Kolnes jatkaa.

Reitistä löytyy tietoa osoitteesta loodusegakoos.ee, jonne Viron metsähallitus on koonnut pidempiä ja lyhyempiä luontopolkuja ja vaellusreittejä.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »