Mondo

Concierge: Vinkkejä Lyoniin

Concierge: Vinkkejä Lyoniin

Mitä kaikkea kannattaa tehdä Ranskan ruokapääkaupunki Lyonissa? Mondon matkailuasiantuntija Concierge tietää.
Teksti Mondon toimitus
Mainos

Concierge pärjää Lyonissa yhdellä lauseella: je voudrais manger eli tänne sitä pöperöä. Kaupunki on ranskalaisen gourmetruuan kehto. Concierge suosittelee paikallisia perinneruokaravintoloita eli bouchoneja. Lyonilaisessa keittiössä hyödynnetään paljon sisäelimiä ja muita ruhonosia.

Conciergen omaa lapsuudenherkkua on sisäelimistä tehty andouillette-makkara. Moderni keittiö on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Nyt kuiskutellaan esimerkiksi Magali et Martin -ravintolasta (magalietmartin.fr).

Mutta löytyy kaupungista muutakin. Vieux Lyon eli vanha­kaupunki kapeine kujineen ja renessanssitaloineen on näkemisen arvoinen, kuten myös vieressä kohoava Fourvièren kukkula. Sen rinteessä on roomalaisen teatterin rauniot. Huipulta löytyy komea kirkko ja kopio Eiffel-tornin kolmannesta kerroksesta. Se kohoaa kukkulan ansiosta Pariisin Eiffeliä korkeammalle.

Paikalliset viihtyvät paremmin Presquîlen alueella Saône-joen toisella rannalla. Rue Victor Hugon ja rue de la Républiquen väliseltä alueelta löytyy paljon kauppoja.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Julkaistu: 6.3.2013