Concierge: Vinkkejä Abu Dhabiin
Matkailu
Concierge: Vinkkejä Abu Dhabiin
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntijalta kysytään vinkkejä Abu Dhabiin. Milloin sinne kannattaa matkustaa? Entä mitä nähtävyyksiä kokea?
Teksti
Julkaistu 25.5.2016
Mondo

Ah, Abu Dhabi... Kaupunki, jonka nimi tarkoittaa suomeksi gasellin isää. Aika kummallista, eikö totta? Eihän gasellin isä voi olla muuta kuin toinen gaselli. Tuskin hän nyt paikallinen hietakissakaan on. Tai hirvi.

Abu Dhabi on yksi Arabiemiraateista, ja se kuuluu maailman rikkaimpien kaupunkien joukkoon. Säiden puolesta lokakuu, maaliskuu ja huhtikuu ovat hyvää matkustusaikaa. Toukokuusta syyskuuhun Abu Dhabi on kuuma kuin khubz-leipäuuni. Marras–helmikuussa voi olla tuulista ja viileääkin iltaisin.

Elämyksistä kiinnostavimpia ovat huippusuositut kameliravit, joita näkee esimerkiksi Al Wathban ja Al Maqamin radoilla. Nähtävyyksistä Concierge katsastaisi Ferrarin hulppean huvipuiston sekä šeikki Zayedin moskeijan, jonka rakentaminen maksoi yli 500 miljoonaa euroa.

Villigaselleja sen sijaan on turha bongailla, sillä ne ovat kadonneet Abu Dhabista lähes kokonaan. Ehkä ne ovat lähteneet etsimään isäänsä.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi    

Kommentoi »