Concierge: Viinimatka Saksaan
Matkailu
Concierge: Viinimatka Saksaan
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, miten tehdä helppo viinimatka Saksaan, jos käytössä ei ole omaa autoa.
Julkaistu 23.9.2015
Mondo

"Saksassa on aika hyvin toimiva joukkoliikenne", kertoo Monika Halén Saksan Viinitiedotuksesta. Kohteeksi hän suosittelee Rheingaun viinialuetta.

"Siellä on todella upeita viinitiloja ja vanhoja linnoja, kuten Schloss Johannisberg ja Eberbach. Frankfurtista kannattaa ottaa juna Wiesbadeniin ja sieltä katsoa uusia juna- tai bussiyhteyksiä", Halén sanoo.

Matka kestää noin puoli tuntia. Aikataulut ja lisätietoa löytyy osoitteesta rmv.de.

Conciergen suosikkipaikka on Rüdesheimin pikkukaupunki Reinin rannalla. Sinne pääsee Frankfurtista junalla vähän päälle tunnissa. Keskustasta on noin kuuden kilometrin patikkaretki Johannisbergin tilalle.

Keskustassa on myös useita viinitupia ja vinoteekkeja, joissa pääsee tutustumaan alueen viineihin. Lisää tietoa löydät osoitteesta ruedesheim.de. Opastettuja kierroksia alueelle voi kysyä myös Rheingau Gästebegleiterin (gaestebegleiter.de) kautta.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »