Mondo

Concierge: Vihkiminen ulkomailla


Miten karata naimisiin ulkomaille? Onnistuuko vihkiminen vaikka Karibialla? Mondon matkailuasiantuntija Concierge antaa omat vinkkinsä.
Teksti Concierge
Kuvat Rami Niemi

Jos Concierge olisi joskus ajautunut tuuliajolle ja avioliiton satamaan, ankkuri olisi isketty pohjaan Hell-nimisessä kylässä Pohjois-Norjassa.

Vihkiminen ulkomailla ei ole aivan yksinkertainen juttu. Ottakaa asioista selvää etukäteen. Varmistakaa, millaisia asiakirjoja maan viranomaiset vaativat: pitääkö esimerkiksi esteettömyystodistusta anoa paikan päällä. Entä mitä asiakirjoja tarvitaan, jotta avioliitto voidaan virallistaa myös Suomessa?

Helpointa naimisiin meneminen on toisessa Pohjoismaassa. Niissä riittää suomalaisviranomaisen myöntämä esteettömyystodistus.

Concierge ehdottaa seuraavaa: solmikaa avioliitto Islannin huikeissa luonnonmaisemissa ja lentäkää sieltä New Yorkiin. Icelandair tarjoaa Yhdysvaltoihin kätevää ja edullista stopover-lentopakettia.

Entä jos panostaisitte kohteen sijaan hotelliin? Kevät on ihanaa aikaa Euroopassa. Jos Karibian-unelmasta on vaikea päästää irti, ratkaisu voi olla Karibian saarista edullisimpiin kuuluva Tobago. Kannattaa myös muistaa, että matkatoimistojen ja hotellien kautta voi kysyä vihkipaketteja.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Julkaistu: 21.10.2015