Concierge: Vietnam vai Thaimaa?
Matkailu
Concierge: Vietnam vai Thaimaa?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, kumpaan kannattaa mieluummin matkustaa, Vietnamiin vai Thaimaahan.
1Kommenttia
Julkaistu 4.5.2016
Mondo

Vaikea kysymys, jota Concierge on pohtinut usein yön pimeinä tunteina.

Vastaus riippuu siitä, mitä lomaltaan haluaa. Jos on mukavuudenhaluinen ja mielii vain rantalomalle, vastaus on Thaimaa. Vietnamin rannat eivät yksinkertaisesti vedä vertoja Thaimaan tarjonnalle. Thaimaassa on myös paremmat kulkuyhteydet, ja matkailijoille suunnattuja palveluita on enemmän.

Kun on palveluita, on myös turisteja.

Jos haluat pientä seikkailua, lähde Vietnamiin. Pohjois-Vietnamissa sijaitsevan pääkaupungin Hanoin ja kauniin Halonginlahden voi helposti yhdistää samalle reissulle. Moni suuntaa myös pohjoisen vuoristoon patikoimaan. Esimerkiksi vähemmistökansoistaan tunnettu Sapan alue on siihen suosittu paikka. Vietnamin hienoimpiin rantakohteisiin kuuluu Phu Quocin saari. Siellä hiekka on valkoista ja silkinpehmeää.

Toinen nouseva kohde on Con Daon saari, jossa myös Conciergen hyvät ystävät Brad Pitt ja Angelina Jolie ovat vierailleet. Se tunnetaan viipyilevästä tunnelmasta sekä rankasta historiastaan vankilasaarena.

Toisaalta on hyvä muistaa, että Maailman talousfoorumin tutkimuksen mukaan Thaimaa on maailman 13. ystävällisin valtio sen perusteella, miten paikalliset suhtautuvat matkailijoihin. Vietnam löytyy vasta sijalta 108.

Concierge tosin epäilee tuloksia. 140 maasta Suomi on jo sijalla 31, heti Tadžikistanin jälkeen.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi   

1 kommentti