Concierge: Venetsiaan autolla?
Matkailu
Concierge: Venetsiaan autolla?
Venetsiassa ei saa autoilla. Mitä tehdä, jos on kiertämässä Italiaa neljällä pyörällä? Kannattaako auto jättää parkkihalliin?
Julkaistu 21.8.2013
Mondo

Saarista koostuvan Venetsian kapeilla kaduilla ei saa ajaa autolla. Autoilijoita ei päästetä kaupungin länsilaidalla sijaitsevaa Piazzale Roman aukiota pidemmälle. Kysytäänpä Mondon Venetsia-oppaan kirjoittaja Pinja Rosenbergilta.

"Majoittaisin itseni ja auton ehdottomasti Venetsiaan. Piazzale Romalla pysäköinti maksaa noin 30 euroa vuorokausi. Vieressä on parkkipaikaksi rakennettu tekosaari Tronchetto, jossa vuorokausi maksaa vähän päälle 20 euroa."

Rosenberg muistuttaa, että suosittuina kesäkuukausina voi olla pakko etsiä majapaikka mantereen puolelta. Jos näin käy, Rosenberg suosittelee esimerkiksi Mestren rautatieaseman lähistöä.

"Venetsiaan pääsee noin kymmenessä minuutissa bussilla tai junalla, ellei satu olemaan lakko. Mestressä majoittuminen on myös edullisempaa. Mutta voi olla kurjaa palata sinne yöksi. Kontrasti kauniiseen Venetsiaan on hurja."

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »