Concierge: Vaasan parhaat nähtävyydet
Matkailu
Concierge: Vaasan parhaat nähtävyydet
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, mitkä ovat Vaasan parhaat nähtävyydet. Samalla selviää, että Concierge on ajanut Toyota Corollalla, jossa on kobranmuotoinen vaihdekeppi.
Julkaistu 27.5.2015
Mondo

Concierge on kerran ajanut Helsingistä Vaasaan nelivaihteisella Toyota Corollalla, jossa oli kobranmuotoinen vaihdekeppi ja karvanopat edessä sekä takana. Kiitos vielä lainasta, tiedät kuka olet. Asiaan. Kysytäänpä Vaasan seudun matkailusta, mitä he suosittelisivat itäsuomalaiselle matkailijalle.

"Kannattaa ehdottomasti käydä Merenkurkun maailmanperintösaaristossa. Autolla voi hurauttaa Suomen pisimmän sillan yli Björköbyn Svedjehamniin. Salkaret-näkötornista pääsee ihailemaan maankohoamisen jälkiä. Maa kohoaa Merenkurkussa noin kahdeksan millimetriä vuodessa, eli alueelle tulee joka vuosi 150 jalkapallokentällistä uutta maata. Retken päätteeksi voi juoda hyvät kahvit Cafe Salterietissä, jossa påtoora eli toinen kuppi kuuluu hintaan", Kurre Back kertoo.

Vaasalaiset suosittelevat myös vierailua Meteoriihen vierailukeskuksessa Söderfjärdenin meteoriittikraatterissa. "Vierailukeskus kertoo meteoriitin törmäyksestä alueelle noin 520 miljoonaa vuotta sitten", Kurre tarkentaa.

Concierge voi suositella Vaasan laajaa kulttuuritarjontaa, kuten Tikanojan taidekotia ja Kuntsi-museota. Onnea matkaan! Jos tarvitset kyydin, rimpauttele.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »