Concierge: Uskaltaako lentokentällä yöpyä?
Matkailu
Concierge: Uskaltaako lentokentällä yöpyä?
Mikä on maailman paras lentokenttä nukkumiseen? Entä missä Concierge on vuosien varrella yöpynyt?
Julkaistu 19.6.2013
Mondo

Tottahan toki. Joillekin se on harrastus. Lentokenttänukkujien kansainvälinen yhteisö ylläpitää verkossa jopa omaa opasta (sleepinginairports.net). Sieltä löytää käytännön vinkkejä, kuten että mukaan kannattaa pakata puhallettava ilmapatja.

Yhteisön mukaan vuonna 2012 parhaita lentokenttiä hirsien vetämiseen olivat Singaporen Changi, Soulin Incheon ja Amsterdamin Schiphol. Helsinki-Vantaa sijoittui hienosti kuudennelle sijalle. Arvostelussa kiinnitettiin huomiota muun muassa penkkien mukavuuteen ja kenttähenkilökunnan asenteisiin. Kaikki eivät hyväksy unikekoja. Huonoimpien kärkeen päätyivät Rooman Fiumicino ja New Yorkin JFK.

Concierge on joutunut yöpymään lentokentällä vain kerran, kun hillon ostotilanne Pariisin Le Bon Marché -tavaratalossa venähti huomaamatta. Vinkki: älä koskaan, siis koskaan, lähde Charles de Gaullen lentokentälle bussilla iltapäiväruuhkan aikaan.

Concierge ei nukkunut lento­kentällä vietetyn yön aikana silmänräpäystäkään. Toisin teki ykkösterminaalissa silloin vielä asunut legendaarinen Sir Alfred Mehran, joka oli viettänyt kentällä 18 vuotta. Hän kuorsasi. 

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »