Concierge: Tylyt roomalaiset
Matkailu
Concierge: Tylyt roomalaiset
Miten tulisi suhtautua tylyihin, töykeisiin, ylenkatsoviin ja täysin palveluhaluttomiin italialaisiin esimerkiksi Rooman ravintoloissa? Mondon Concierge neuvoo.
Julkaistu 19.2.2014
Mondo

Concierge kysyi asiaa Roomassa pitkään asuneelta Mondon Rooma-oppaan kirjoittajalta, Anu Rinkiseltä.

– Neuvoisin suhtautumaan rauhallisesti mutta ei nöyristelevästi. Sinulla on oikeus tulla kohdelluksi hyvin. Pyydä esimies tai omistaja paikalle ja kerro rauhallisesti, mistä on kysymys. Vaadi hyvää palvelua. Jos tämä ei auta, voit aina vaihtaa paikkaa, Rinkinen sanoo.

– Yleensä Rooman turistikeskustassa kohdellaan turisteja liukuhihnamaisen kohteliaasti, mutta jossakin syrjemmässä saatetaan ilahtua aidosti vierasmaalaisista asiakkaista, Rinkinen kertoo.

Concierge itse palasi juuri Roomasta ja kokemus oli vastaava. Trasteveressa sijaitsevassa Trattoria di Augustossa turisteja kohdeltiin kuin halpaa makkaraa. Sen sijaan esimerkiksi Pantheonin kupeessa sijaitsevassa Armando al Pantheonissa palvelu ja ruoka olivat liki täydellisiä. Concierge suosittelee.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »