Concierge: Toscanan kaunein kylä
Matkailu
Concierge: Toscanan kaunein kylä
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, mikä Toscanan kukkulakaupungeista on kaikkein kaunein. Vastaus ei ole Nizza.
Julkaistu 16.3.2016
Mondo

Concierge ei mielellään kysyisi asiaa Mondon toimitukselta, koska toimituksen ja Conciergen välille on syntynyt rajakiista. Conciergen mielestä Italian kaunein kaupunki on Nizza, mutta toimituksen mukaan Nizza sijaitsee Ranskan puolella. Vastineessa, jota sähköpostiksikin kutsutaan, Concierge on huomauttanut, että Nizza on sekä Ranskan että Italian kaunein kaupunki, eikä toimitus selvästikään tunne historiaa. Toimitus on pyytänyt Conciergea lopettamaan Nizzan tuputtamisen palstan jokaisessa vastauksessa.

Tämä ei liity mitenkään Toscanaan, jonka kaunein kukkulakaupunki on Pienza. Se sijaitsee Val dOrcian alueella, joka on kumpuilevine laaksoineen klassisinta Toscanaa. Naapurikaupunki, viineistään tunnettu Montepulciano on myös vierailun arvoinen. Pienza on Mondon toimituspäällikkö Pekka Hiltusenkin suosikki.

"Myös Siena on komea ja tunnelmallinen, ja kulttuuritarjonnaltaan vahva. San Gimignano näyttää kaukaa upealta, mutta suuren osan vuodesta sen kadut ovat niin täynnä turisteja, että tunnelma kärsii."

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »