Concierge: Thaimaan sää
Matkailu
Concierge: Thaimaan sää
Sataako Thaimaassa maaliskuussa? Kannattaako silloin matkustaa Phuketiin? Concierge soitti Mondon Thaimaa-oppaan tekijälle.
Julkaistu 26.2.2014
Mondo

Concierge tietää kaikesta kaiken, mutta päätti silti kilauttaa Antti Helinille, joka on Mondon Thaimaa-oppaan kirjoittaja. Helin vastasi puhelimeen bangkokilaisesta kansankuppilasta, Singha-oluen äärestä.

»Maaliskuu on Phuketissa ja kaikkialla muuallakin Thaimaassa kuumaa kautta ja sateet ovat hyvin harvinaisia», Antti Helin kertoi. (Taustalta kuului etäisesti Frank Sinatran My Wayta muistuttavaa mölinää.)

»Sää ei tosin ole enää yhtä ennustettavissa kuin aikaisemmin.»

Helinin mukaan ilmastonmuutos näkyy Kaakkois-Aasiassa sääolojen muutoksena. Koska ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen, ei Helin – tai edes Concierge – voi luvata teille täysin sateetonta lomaa.

»Jos matka jatkuu huhtikuun puoliväliin asti, niin kastuu taatusti. Kuun puolivälissä vietetään thaimaalaista uuttavuotta maanlaajuisen vesisodan merkeissä», Helin muistuttaa.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »