Concierge: Shanghain parhaat nähtävyydet
Matkailu
Concierge: Shanghain parhaat nähtävyydet
Mikä Shanghaissa on erilaista Pekingiin verrattuna? Concierge paljastaa entisen kotikaupunkinsa parhaat tärpit.
Julkaistu 15.5.2013
Mondo

Shanghai sattuu olemaan eräs Conciergen lukuisista entisistä kotikaupungeista. Sen päänähtävyys on futuristinen arkkitehtuuri Pudongin alueella. Utopistista siluettia kannattaa ihailla Huangpu-joen vastarannalta, kuuluisalta The Bund -rantabulevardilta. Conciergella oli tapana viedä seuralaisensa sinne auringonlaskun aikaan.

Sen jälkeen voi kulkea joen poikki Bund Sightseeing -tunnelin maanalaisella pikkujunalla. Absurdimpaa kokemusta vilkkuvine valoineen ja avaruusmusiikkeineen saa etsiä. Pudongin puolella kohoava Dongfang Mingzhuta eli Oriental Pearl Radio & TV Tower on myös vierailun arvoinen.

Paras nähtävyys ovat kuitenkin kaupunkilaiset itse. Pysähdy Kansan aukion eli Renmin Guang­changin metroaseman laiturille iltapäiväruuhkan aikaan. Kuulet, kuinka 20-miljoonainen metropoli hengittää, kopisee, laahustaa ja maiskuttaa.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »