Mondo

Concierge: Shanghain parhaat nähtävyydet

Concierge: Shanghain parhaat nähtävyydet
Mikä Shanghaissa on erilaista Pekingiin verrattuna? Concierge paljastaa entisen kotikaupunkinsa parhaat tärpit.
Julkaistu: 15.5.2013

Shanghai sattuu olemaan eräs Conciergen lukuisista entisistä kotikaupungeista. Sen päänähtävyys on futuristinen arkkitehtuuri Pudongin alueella. Utopistista siluettia kannattaa ihailla Huangpu-joen vastarannalta, kuuluisalta The Bund -rantabulevardilta. Conciergella oli tapana viedä seuralaisensa sinne auringonlaskun aikaan.

Sen jälkeen voi kulkea joen poikki Bund Sightseeing -tunnelin maanalaisella pikkujunalla. Absurdimpaa kokemusta vilkkuvine valoineen ja avaruusmusiikkeineen saa etsiä. Pudongin puolella kohoava Dongfang Mingzhuta eli Oriental Pearl Radio & TV Tower on myös vierailun arvoinen.

Paras nähtävyys ovat kuitenkin kaupunkilaiset itse. Pysähdy Kansan aukion eli Renmin Guang­changin metroaseman laiturille iltapäiväruuhkan aikaan. Kuulet, kuinka 20-miljoonainen metropoli hengittää, kopisee, laahustaa ja maiskuttaa.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »