Concierge: Saako lennolla neuloa?
Matkailu
Concierge: Saako lennolla neuloa?
Onko virkkuukoukkujen vieminen lentokoneen matkustamoon sallittua? Entä saako lennon aikana neuloa tai virkata? Mondon Concierge ryhtyi selvittämään asiaa.
Julkaistu 14.5.2014
Mondo

Concierge on virkannut viimeksi kansakoulussa, joten kysytään asiantuntijoilta.

Esimerkiksi EU-maissa käsimatkatavaroissa saa kuljettaa neulepuikkoja ja virkkuukoukkuja, Finaviasta kerrotaan. Finavia vastaa esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksista.

Kannattaa käydä mitamukaanlennolle.fi-hakupalvelussa, josta pääsee tarkistamaan, mitä saa viedä matkustamoon ja mitä ruumaan.

Käsityötarpeita saa viedä matkustamoon myös Yhdysvalloissa, kerrotaan maan lentoturvallisuutta valvovan Transportation Security Administrationin verkkosivuilla (www.tsa.gov).

Conciergen tiedossa ei ole lentoyhtiötä, joka kieltäisi neulomisen matkustamossa, mutta sekin on mahdollista.

Vielä joitakin vuosia sitten metallisia ja luusta tehtyjä puikkoja ei useissa maissa saanut ottaa koneeseen. Edelleen jotkin lentoyhtiöt ja lentokentät ulkomailla saattavat kieltää niiden kuljettamisen käsimatkatavaroissa. Jos matkustat muualla kuin EU:ssa tai Yhdysvalloissa, tarkista asia erikseen maan viranomaisilta ja lentoyhtiöltä.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »