Mondo

Concierge: Rokotetietoa?


Milloin rokote on tarpeellinen ja milloin hätävarjelun liioittelua? Kenen suosituksiin kannattaa uskoa? Mondon matkailuasiantuntija Concierge kertoo.
Teksti Concierge
Kuvat Rami Niemi

Concierge luottaisi rokotuksissa suomalaisen viranomaisen suosituksiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (thl.fi) ylläpitää verkossa Matkailijan terveysopasta, johon on listattu rokotussuositukset maittain. Omista matkasuunnitelmista kannattaa keskustella lääkärin kanssa. Harvoin kyse on hätävarjelun liioittelusta.

Maailman terveysjärjestö WHO ylläpitää International travel and health -kirjasta (who.int/ith), josta löytyy tietoa rokotteista ja tautiepidemioista eri puolilla maailmaa.

Älypuhelinintoilija voi turvautua sovellukseen, kuten VaccBook (joka on tosin ruotsiksi) tai esimerkiksi englanninkieliseen Healix Travel Vaccinationsiin. Niissä on suositukset maittain sekä mahdollisuus pitää kirjaa omista rokotuksista.

Ja muistathan, että rokotuksen päälle saa aina syödä jäätelöä. Se on osa hoitoa.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Julkaistu: 26.11.2014