Concierge: Pyörällä Eurooppaan
Matkailu
Concierge: Pyörällä Eurooppaan
Haaveena pyöräilyloma Euroopassa? Lue Mondon matkailuasiantuntija Conciergen vinkkejä pyörämatkalle.
7.5.2014
 |
Mondo

Saksa on paska maa keihäänheittäjälle, mutta pyöräilijälle se on nasta maa. Maassa on loistava pyörätieverkosto, josta julkaistaan useita hyviä karttasarjoja. Niitä saa kirjakaupoista, ja esimerkiksi BVA Radtourekarte -sarjassa on listattu myös majapaikkoja, ravintoloita ja pyöräkorjaamoita.

Concierge itse ei halua rehkiä matkoillaan, sillä pyöräillessä tulee hiki. Siksi Concierge pyysi vinkit Reilu matkailun yhdistyksen perustajalta, pyöristä ja tangoista hurmaantuneelta Mari Merolta.

»Reiteistä mukavimmat seurailevat suurten jokien laaksoja (Elbe, Ruhr ja Rein) ja kanavia. Saksan pohjois- ja länsiosissa pyöräteitä on jopa maaseudun pikkuteiden varsilla, ja autoilijat suhtautuvat kunnioittavasti pyöräilijään. Jopa suurkaupunkien keskustoihin pääsee pyöräteitä.

Tärkeimpiä varusteita ovat vedenpitävät pyörälaukut, ohjaustankoon kiinnitettävä vedenpitävä karttalaukku sekä lukko, jolla voi lukita pyörän nopeasti pysähdysten ajaksi. Kannattaa pakata taukovaatteet, lämmintä, tuulenpitävää, saataville. Syödä ja juoda pitää koko ajan, ja ruokaa saa tienvarren kuppiloista tai marketeista.

Edullisimmin yöpyy leirintäalueella teltassa, maksut ovat yleensä 5–8 euroa/hlö/yö. Leirintäalueverkosto on tiheä ja hyvin huollettu.

Kirkkaat ajovalot ja näkyvät heijastimet ovat välttämättömiä hämärässä. Matkareittiä ei kannata suunnitella liian tarkkaan, on hyvä jättää tilaa improvisoinnille. Saksassa pyörän saa vaivatta junaan mukaan, joten vastatuulen tai sateen yllättäessä ei ole pakko rääkätä itseään. Pitkällä matkalla pidän nyrkkisääntönä, että joka viides päivä on lepopäivä. Näin reissaaminen ei tunnu työltä.»

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »