Concierge: Onko hotellin kokolattiamatto likainen?
Matkailu
Concierge: Onko hotellin kokolattiamatto likainen?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, tohtiiko hotellin kokolattiamatolla kävellä paljain jaloin.
20.4.2016
 |
Mondo

Kinkkinen kysymys. Concierge etsi ja etsi muttei valitettavasti löytänyt kokolattiamattoihin erikoistunutta mikrobiologia kommentoimaan asiaa. Kansainvälisistä lähteistä, kansankielellä internetistä, selviää, että hotellien matot keräävät bakteereja.

On hotellien omalla vastuulla, kuinka usein ne kokolattiamattonsa pesevät. Siksi on hyvin mahdollista, että matot ja päiväpeitot syväpuhdistetaan vain muutaman kerran vuodessa. Isot ja tunnetut ketjut voivat olla tässä vähän tehokkaampia kuin pikkuhotellit. Niillä on usein kattava siivoussuunnitelma, ainakin nimellinen. Varminta on ottaa mukaan tohvelit tai ylimääräiset sukat. Kannattaa myös välttää vaatteiden jättämistä matolle.

"Suomessa Valvira suosittelee, ettei hotelleissa käytettäisi kokolattiamattoja ylipäätään. Ne keräävät pölyä ja voivat allergisoida", Toni Lyyski Helsingin ympäristökeskuksen terveydensuojeluyksiköstä kertoo.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi   

Kommentoi »