Concierge: Muutakin kuin tapaksia
Matkailu
Concierge: Muutakin kuin tapaksia
Mitä Espanjassa kannattaa syödä? Mondon suuri ruokaconnaisseur Concierge vastaa visaiseen kysymykseen.
Julkaistu 25.8.2015
Mondo

Dios mío! Espanja jakautuu useisiin ruoka-alueisiin, joista jokaisella on erikoisuutensa. Näitä erikoisuuksia kannattaa suosia. Eihän sitä Porissakaan tilata kalakukkoa tai Kuopiossa porilaista.

Mondon ravintola-asiantuntija Janne Waltosella on yksinkertainen vinkki: valitse annoksia, joiden raaka-aineet ovat läheltä. Sisämaassa kannattaa suosia riistaa, vehreillä alueilla taas kasvatettua lihaa ja vihanneksia, rannikolla kalaa ja äyriäisiä.

»Kataloniassa syön riistaa, esimerkiksi jänistä ja peuraa, Madridissa kunnon pihvejä ja Baskimaassa äyriäispintxoja. Costa del Solilla unohdan herkuttelun ja nautin auringosta.»

Concierge rakastaa espanjalaisia juustoja, kuten manchegoa. Mallorcalla kannattaa maistaa mausteista sobrasada-makkaraa, Navarrassa turcha a la navarraa eli kinkulla täytettyä turskaa ja Aragoniassa kuivatusta turskasta tehtyä bacalao al ajoarriero -pataa. Paella on Valencian seudun erikoisuus. Muualla Espanjassa sitä kannattaa syödä laadukkaissa kalaravintoloissa.

Conciergen pyhät neuvot turistiruuan välttämiseen: valitse ravintola, joka sijaitsee sivukujalla kauempana nähtävyyksistä, jonka pöydät ovat täynnä paikallisia ja lista on vain paikallisella kielellä.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »