Concierge: Missä on Simpsonien Springfield?
Matkailu
Concierge: Missä on Simpsonien Springfield?
Miten tehdä matka televisiosarja Simpsonien maisemiin? Mondon matkailuasiantuntija Concierge tietää, missä se oikea Springfield sijaitsee.
25.2.2015
 |
Mondo

Ah, keltainen perhe. Korsteenin äänellä puhuva Marge, tahrattomaan valkoiseen paitaan pukeutunut Homer, neuvokkaat pikku-Bart ja pikku-Lisa. Concierge on usein ihmetellyt, miksi sarjan liki ainoa viiksekäs hahmo on uskonnollinen Beatles-fani. Mutta asiaan.

Springfield on yleinen paikannimi Yhdysvalloissa. Conciergen tietojen mukaan Springfield-nimisiä kaupunkeja on yhteensä 27. Esimerkiksi yksistään Wisconsinin osavaltiossa niitä on viisi.

Springfieldin sijainnista väiteltiin kaksi vuosikymmentä, kunnes vuonna 2012 Simpsonien luoja Matt Groening paljasti, että oikea Springfield on Oregonin osavaltiossa. Groening on kotoisin läheisestä Portlandista. Televisiosarjan maisemia voi tosin olla vaikea löytää, sillä kytkös on löyhä.

Lähemmäs aitoa kokemusta taitaakin päästä Universal-studioiden teemapuistossa Floridassa, johon aukesi taannoin mini-Springfield Krusty Burgereineen.

Keltainen perhe on tv-historian pitkäikäisimpiä sarjasankareita. Ensimmäinen kokopitkä jakso näytettiin joulukuussa 1989. Siinä ei esiintynyt viiksekkäitä miehiä.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »