Concierge: Missä maassa käy vähiten turisteja?
Matkailu
Concierge: Missä maassa käy vähiten turisteja?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, missä maassa vierailee vähiten turisteja.
26.8.2015
 |
Mondo

Maailman turismijärjestö UNWTO ylläpitää tilastoa eri maiden matkailijamääristä. Tilastossa vertaillaan ulkomaalaisten yöpymisten määrää ja turismin tuomia tuloja. Luvut ovat suuntaa antavia, sillä tarkkojen tietojen saaminen on lähes mahdotonta.

Concierge sai käsiinsä vuoden 2014 raportin. Sen mukaan maailman suosituimmat matkailumaat ovat Ranska, Yhdysvallat, Espanja ja Kiina. Ranskassa yöpyi vuonna 2014 yli 80 miljoonaa ulkomaalaista matkailijaa. Suomessa näitä yöpymisiä oli vähän alle kuusi miljoonaa.

UNWTO:n listan mukaan vähiten turisteja käy Tuvalussa (tuhat yöpymistä vuonna 2014) ja Kiribatissa (kuusituhatta yöpymistä vuonna 2013). Molemmat ovat pieniä saarivaltioita Tyynessä valtameressä.

Turismijärjestöllä ei kuitenkaan ole lukuja kaikista maailman maista. Ulkopuolelle ovat jääneet muun muassa Pohjois-Korea ja Afganistan sekä sodan runtelema Somalia, jossa käy tuskin lainkaan turisteja. Arviot Afganistanin turisteista vaihtelevat sadoista vähän yli kymmeneen tuhanteen. Pohjois-Koreassa taas käy joidenkin arvioiden mukaan yli 20 000 vierailijaa, joista suurin osa on kiinalaisia.

Todennäköisesti vähiten matkailijoita käy maailman pienimpiin valtioihin kuuluvalla Naurun saarella. Arviot vaihtelevat sadan ja kahdensadan välillä. Se on sääli, sillä tunnetusti Nauru pidentää ikää.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »