Mondo

Concierge: Minne loka-marraskuussa?


Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, minne kannattaisi matkustaa loka-marraskuussa, jos haluaa jonnekin lämpimään.
Teksti Concierge
Kuvat Rami Niemi

Mikä sattuma! Conciergekin juhlii syntymäpäiviään lokakuussa. Conciergen äiti ei ole suunnitellut yhteisiä perhereissuja sen jälkeen, kun Conciergen isä osti yhdeltä Ranskan-matkalta salaa kaksi metriä korkean viinitynnyrin, joka piti lopulta tuoda Suomeen peräkärryssä. Mutta asiaan.

Loka–marraskuussa suosittuja valmismatkakohteita ovat esimerkiksi Madeira ja Marokko. Kap Verdellekin tehdään pakettimatkoja. Tai miten olisi Mauritius? Siellä on lähes aina täydellinen sää, ja aikaerokin on Suomeen vain kaksi tuntia. Jos ette halua pelkästään löhöillä rannalla, saarella voi tehdä kiertomatkan.

Concierge lähtisi itse Hongkongiin. Säiden puolesta loka–marraskuun vaihde on siellä kaikkein parasta matkustusaikaa. Lämpötila on miellyttävästi yli kaksikymmentä astetta, ja sadetta on vähemmän kuin muulloin. Hongkongissakin pääsee rannalle loikoilemaan, esimerkiksi Lamman saarelta löytyy rantoja.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Julkaistu: 9.9.2015