Concierge: Minne lähteä reilaamaan?
Matkailu
Concierge: Minne lähteä reilaamaan?
Mondon matkailuasiantuntija Concierge etsi muutamia vinkkejä ensi kesän reilaajille. Mutta miksi ihmeessä Suomesta pääsee junalla vain Venäjälle?
22.10.2014
 |
Mondo

Ah, yöjuna Strasbourgista Nizzaan. Tunkkaiset penkit, pieni tupakkavaunu ja yksi itsensä paljastaja. Reilatessa Concierge oppi, että meitä on, no, moneen junaan. Jostain syystä matkat johtivat aina Rivieralle. Kerran Concierge pystytti teltan autiolle rannalle Saint-Raphëlissa. Aamulla selvisi, ettei Rivieralla ole autioita rantoja.

Suomi on siitä harmillinen maa, että täältä pääsee junalla vain Venäjälle. Suomessa ja Ruotsissa on erilainen raideleveys. Venäjä taas ei kuulu Interrail-alueeseen.

Mitä vähemmän lennätte, sen parempi ilmaston kannalta. Conciergella on ollut tapana lähteä junalla Tukholmasta. Kahden hengen hytti Helsinki-Tukholma-Helsinki maksaa kesällä 260–400 euroa. Lentolippu taas vähän alle satasen. Neljälläsadalla kaksi henkeä saisi lennot jo Berliiniin asti, mutta Concierge suosisi rautahevosta. Jos kreisit raidevuodet eivät olisi jo takanapäin, Concierge matkustaisi Bosnia ja Hertsegovinaan ja Serbian Belgradiin, joka on kuulemma seuraava Berliini. 

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »